MISSZIÓ
Isten szeretet

MENÜ

Nagyobb betűméretű olvasáshoz nyomja meg gépén a CTRL billentyűt, ezt nyomva tartva a + billentyűt. Többszöri + billentyű lenyomásával növeli a betűméretet. Kissebbé tételhez CTRL és - billentyűt kell nyomkodni.

 

Szállodai bibliaosztás

 

Egy elmúlt heti balatoni történet: Délelőtt sikerült Attila és András testvérrel sok kis Bibliát kiosztanunk Veszprémben, és ezen felbuzdulva, amikor kora délután balatonfűzfői kiindulópontunkra visszaértünk, elhatároztuk Attilával, hogy megpakoljuk a teherautót 3 nyelvű Újszövetségekkel, - ezek az úgynevezett Szállodai Bibliák. Andrásnak volt még egy megbeszélt bibliaosztása, amit egyedül is meg tudott csinálni, így mi ketten elindultunk egy Balaton körüli bibliaosztó túrára, hogy a szezon előtt ellássuk a szállodákat ajándék Bibliákkal. Azért is voltunk felbuzdulva, mert előző délután 4-től 8-ig sikerült több, mint 400 db-ot elhelyezni Balatonfűzfőtől Balatonföldvárig:-) SDG! Attila folyamatosan imádkozott, én meg bementem amikor megálltunk, és vittem egy minta 3 nyelvű Bibliát és elmondtam, hogy minden szállodai szobába adunk ajándékba ilyet. Mindjárt az első helyen nagyon kedvesen fogadtak, és mutatták, hogy van ugyan a Gedeon Társaság kiadványából, de csak magyar nyelvű, és mivel egyre több a külföldi vendég, ha van lehetőség, akkor szívesen cserélnék át a 3 nyelvű változatra. Persze, hogy lehet, mondtam és azonnal utasítást kapott egy kedves lány, a főnöktől, aki a 25 szobából összeszedett 23 darabot, 2-t elvittek a vendégek. Közben, mivel vagy negyed órát eltartott a manőver, Attila odakint az utcán beszédbe elegyedett egy házaspárral, akik biciklivel járták a környéket és éppen itt megpihentek kissé. Persze, hogy a beszélgetés végén ők is ekaptak kis bizonyságtételi Újszövtséget :-) Mire Attila kint, én bent végeztem, és közösen röviden adtunk hálát az aznapi első lehetőségért, hogy adhattunk Igét. A második helyen határozott nem volt a válasz kérdésemre, amiért kissé el is szomorodtam, mert legalább 120 szobás szálloda volt. Mondtam is Attilának, hogy jobban kell imádkoznunk, elkérni a lehetőséget az Úrtól. A következő szálloda egy görög félisten nevét viselte, ebből már előre arra következtettem, hogy itt biztosan nem fogják elfogadni könyvünket. Hála az Úrnak, hogy csalódtam, méghozzá érdekesen jártam. A recepcióban egy kedves, szimpatikus 50 - 55 körüli kulturált hölgy fogadott, aki azonnal igent mondott az ajándék Bibliákra. közel 30 db-ért mentem ki és a gurulós molnárkocsival - ezt is ajándékba kaptam egy testvértől - bevittem a könyveket. Ott átvette egy fiatalember, aki lazán felszaladt vele az első emeletre. Hát igen, ifjúi erő :-) Közben még váltottunk néhány szót a recepciós hölggyel, és elmeséltem egy igaz történetet, ami jó indoka a Bibliák elhelyezésére a szállodai szobákba. 
Egy férfi házassági krízisbe kerülve kénytelen ment egy panzióba, hogy ott töltse az éjszakát, mert felesége el akart válni tőle. Ő annyira szerette az asszonyát, hogy nem tudta nélküle elképzelni az életét, és eltökélte magában, hogy véget vet az életének, ott a szobában. Mielőtt azonban bevette volna az összekészített gyógyszereket, pillantása ráesett az éjjeli szekrényen fekvő Gedeon Újszövetségre. Mit veszíthetek, gondolta, és belenézett a könyvbe. Ahol kinyitotta, éppen egy olyan Igét olvasott, amely nagyon szíven találta, és elkezdte komolyan olvasni , és végül letett az öngyilkosságról. Ő írta meg nekünk ezt történetet, - fejeztem be mondandómat. Nekünk is van egy történetünk, mondta a recepciós hölgy. Meglepődtem, mert eddig nem volt Biblia a szobákban, vajon mi lesz, amit elmond? Közben megjött a fiatalember, és kiderült hogy ő a fia az asszonynak. Édesanyja felkérésére ő kezdet elmondani a történetet: Talán két hete voltunk Mátraházán egy szállodában. Ott láttam, ezt a 3 nyelvű Bibliát a szobánkban. Mondtam is édesanyámnak, hogy milyen jó lenne, ha a mi szállodánkban is lehetne ilyen a szobákban. Erre maguk most idehozták nekünk, mondta látható örömmel. 4. Zsoltár 4 versében olvasható - mondtam - " ....meghallja az Úr ha hozzá kiáltok..." íme, most ennek itt a bizonyítéka. Elbúcsúztunk, kint a kocsiban örömmel osztottam meg Attilával a történteket, és gyorsan hálát adtunk az Úrnak. Van még sok ilyen, majd írok még :-)

 

 

 

 

Gurtni és feliratozás

Valamit már meg kell írnom, olyan elmaradásban vagyok. Tegnap reggel elmentem egy céghez, amelyiktől ajándékba kaptam 2 db gurtnit 8 és 10 cm széleseket, mert ellopták a régit sajnos az utolsó bútor rakodásnál. Hálás vagyok, hogy ebben a pénz uralmú világban is vannak még jótét lelkek, vezetők, akik tudnak adni :-) A gyártelepről kifelé gurultam a teherautóval, amikor megláttam egy másik cég reklámját - éppen öntapadós feliratokat, reklámokat készítenek autókra (is). Felbuzdulva az iménti sikeren, egy ott járkáló biztonsági őrt kérdeztem meg, hogy itt vannak-e ennél a cégnél most? Nincs itt senki, - mondta, azaz mikorra kimondta, már módosította is azonnal, mert éppen akkor !! gurult be egy feliratokkal teli ragasztott autó. Egy kedvesnek látszó középkorú férfi szállt ki belőle, és látva a nagy fehér teherautómat azonnal kitalálta, hogy feliratozás ügyben járok. Vettem egy nagy levegőt és elmeséltem neki a a gurtnik esetét, és kicsit viccesen mondtam, hogy én lennék a templom egere, lehet-e szó arról, hogy a főnökkel beszéljek ajándék feliratozást kérve. A válasz nagyon meglepő volt, - Istentől készített. Zsolt, mert ez a keresztneve, azt mondta, hogy beszél a főnökkel, elmondja miről lenne szó, és ki vagyok én, ha pedig a főnök nem adná, amit szeretnék, akkor ő a tizedéből megcsinálja nekem, mert testvérek vagyunk Krisztusban !!!!! Azt is elmondta, hogy felnőttként konfirmált néhány éve, mert megismerte Jézust, mint Megváltóját. Na ilyen az amikor az Úr előttünk jár. Készített az autóról fotókat, be is méreteztük, és most már csak nekem kell elkérni imádságban, hogy milyen feliratok legyenek az autón. :-)SDG

 

Tegnapi csodáink
 
Egy kedves ismerősünkkel megbeszéltük, hogy elmegyünk együtt ,és meglátogatjuk az anyukáját, aki kórházban fekszik már egy ideje, egy krónikus belgyógyászati osztályon. Nem nagyon kommunikál már édesanyja, nem eszik, és nem is akar inni sem, valószínűleg elmenne ebből a világból, de időnként kiáltozik, ahogy ismerősöm mondta, mert fél a haláltól. Ahogy ismerősünk mondta, megbeszélték a családtagokkal, hogy jó lenne, ha én beszélgetnék a mamával. Régóta ismernek és úgy gondolják, hogy biztosan tudok olyat mondani a mamának, amitől megnyugszik, megbékél. Marianna is eljött velem, szeret velem lenni ezeken a szolgálatokon. Amikor a kórház közelében találtunk parkolóhelyet, kiszálltam, hogy a közeli parkoló automatából kiváltsam a szükséges papírt. Közben Marianna is kiszállt, az ajtó becsukódott és hangos kattanással bezárt a centrál zár. Amikor elkészült a parkolójegy visszamentem, és akkor vettem észre, hogy a slusszkulcs bent van a kocsiban a helyén, és ahogy átnéztem az autó jobb oldala mellett állva a szemközti sofőr oldali ajtó belső oldalára, láttam, hogy a be is van záródva. Ekkor jutott eszembe, hogy a riasztó távirányítója is bent maradt a kocsiban ,- azzal ki tudtuk volna nyitni így is.
- Akkor haza kell mennünk a másik távirányítóért, hogy ki tudjuk nyitni az autót, - mondtam. Egy pillanatra felfohászkodtam, hogy lásd meg Uram balga szolgád, és segíts, nem is tudom hogyan. Erre Marianna odanyúlt a kilincshez, hogy megpróbálja, ki lehet-e nyitni a kocsiajtót, és láss csodát, az ajtó legnagyobb meglepetésemre kinyílt. Vagyis 3 ajtó bezáródott, de a negyedik nem :-) Hálát adtunk néhány szóval irgalmas Istenünknek, Aki ennyire jelen van, és gondot visel, még felelőtlen, és gondatlan szolgájára is. Ezek után indultunk a kórház felé, és éppen akkor kanyarodott mellénk ismerősünk. Örömmel üdvözöltük, és mondtuk, hogy előre megyünk, mert némi sürgősnek érzett ügyet elintézünk előtte. Bementünk a hatalmas kórházba, a bejárattal éppen szemben lévő büfébe, és a felénk áradó finom melegszendvics illat eszünkbe juttatta, hogy ma még nem is ettünk, - olyan gyorsan kellett dolgokat még ez előtt intézni. Megrendeltem egy melegszendvicset, és mire elkészül reméltem, hogy Mariannám is visszaér. A melegszendvics hamarabb lett kész, és így meg is kezdtem az egyik felét, - hálaadás után. Volt 2 kis asztal székekkel, az egyiknél ketten ültek, a másiknál egy 20-25 év körüli lány foglalt helyet. és jóízűen falatozott. Volt még egy magasabb asztalka az álló vendégeknek, én azt választottam. Megszólított a lány kedvesen:
- Tessék leülni, nem várok senkit van hely.
Megköszönve kedvességét, mondtam neki, hogy most szívesebben állok, mert egy ideig ültem és nem sokára megint ülni fogok egy ágy mellett. Közben szinte egyszerre befutott Marianna az ismerősünkkel, gyorsan bekaptuk a maradékot, és indultunk fel a kórházi osztályra. A négyágyas kórteremhez érve derült ki, hogy nem tudunk bemenni, mert éppen ágyneműt, pelenkát cserélnek bent az ott dolgozók. Addig is beszélgettünk a folyosón ésa nagy jövés menés közepette meglepődve tapasztaltam, hogy az előttünk, mellettünk elhaladók közül többen is lelkész úrként köszöntöttek. Mit tesz egy fekete kabát és egy kézben tartott Biblia. Miután bejutottunk, kedves ismerősünk simogatva igyekezett keltegetni szeretett édesanyját, aki néhány pillanatra látszólag fel is ébredt, majd azonnal látszólag visszaaludt. Elkezdtem beszélni néhány mondattal Jézusról, életről, halálról, megváltásról és bűnből való szabadulásról, majd a János evangéliumának 3. részét olvastam fel. Azt ezt követő rövid magyarázat után imádkoztam, egy kicsit talán az átlagosnál hosszabb, sok mindenre kitérő olyan imádságot igyekeztem megfogalmazni, amelyet úgy gondoltam, hogy Éva néni is mondhatna, ha éppen tudna - akarna beszélni. Közös áment mondtunk, majd ismerősünk felkiáltott:
- Nézd Feri, mosolyog a mama! -
Valóban csendes mosoly volt kedves ráncos arcán, és ismerősünkre nézve láttam, hogy az ő szemében pedig könnyek fakadtak. Marianna mondta, hogy énekeljünk, és néhány szép éneket énekeltünk, némelyiket két szólamban is. A kórterem elcsendesedett, az egyik szomszéd ágyon egy ideje sírva kiáltozó 50 körüli asszony is láthatólag megnyugodott, a másik szomszéd ágyon addig folyamatosan öklendező néni is mosolyogva néz ránk az előtte guggoló nővérrel együtt. Addig mintha csak egyedül lettünk volna, most kezdtem csak észre venni, hogy még mások is vannak a kórteremben. felálltunk, illendően elköszöntünk mindenkitől. A hátam mögött is köszönő szót hallva, megfordultam és akkor vettem észre azt a lányt, aki hellyel kínált korábban a büfében, ő is éppen ebbe a kórterembe jött egy idős nénihez látogatóba. El is sírta magát, talán éppen az Istenhez fohászkodó, léleklágyító énekek hallatára. Még egyszer mindenkitől elbúcsúzva, a nővérke áldozatos szolgálatát külön is megköszönve léptünk ki a kórteremből. Kedves ismerősünkkel még összeölelkeztünk, és ki-ki ment tovább az aznapi feladatait igyekezvén elvégezni. nekem még sok volt hátra, találkozó egy kedves pécsi ismerőssel, János Balogh bácsit hazavinni egy másik kórházból, a pécsi kedves testvérnőt kivinni a Keletibe, tv felvételt készíteni, több mindent átmásolni és rendezgetni a tv-ben, kiváltani a gyógyszert, amit János bácsinak be kell még adni, hazamenni, átöltözni, utánfutóval elhozni egy testvértől az összekészített lomokat, és végül: az előző nap egy testvérnél cseréltem szeretetből WC csészét, oda - Békásmegyerre - visszamenni, kikenni sziloplaszttal egy helyen, mert a beömlő víz kinyomta a szigetelő gumit. 22,40-re értem haza, Mariannám már aludt, pedig meg akartuk ünnepelni 9 éves házassági évfordulónkat. Nem szalad el, majd később megünnepeljük, hálaadással.
2017.11.21.

 

Csodák napja

 

Nagyon boldoggá tett az Úr tegnap. :-)

Reggel 5-kor kellett volna felkelnem, hogy elvigyem a még előző nap háromnegyedig megpakolt utánfutót Miki testvéremhez, akivel a megbeszéltek szerint 6-ra teljesen megpakoltuk volna a hozzá már korábban odaszállított bútorokkal.  Azért  kellett 6-ig végezni a pakolással, mert akkor kellett indulnia intézni vidéki dolgait. Szóval a lényeg, hogy eltévesztettem az ébresztő beállítást előző este, és az csak jóval később csörgött volna, DE az Úr megébresztett - engem a nagy alvót, pedig éjfélkor feküdtem le, - 5 óra 10 perckor. Nem csúsztam ki az időből :-) Első csoda. Miután lementem az utcára, odaálltam az autómmal amegrakott utánfutó elé, de akkor derült ki, hogy még drága segítségemmel, Mariannal a feleségemmel sem tudjuk megemelni az utánfutó vonóhorgát, hogy felakasszuk  a kocsira, mert az elejébe pakoltam a nehezeket. Hát lássatok csodát - második csoda - éppen jött egy erős alkatú fiatalember (hajnali 5.20-kor) egy lánnyal és egy kiskutyával a teljesen néptelen utcán. Harmadik csoda, hogy kérésemre azonnal kész volt segíteni, és miután Mariannám ellensúlyként rácsimpaszkodott az utánfutó hátuljára, némi erőlködés árán ketten már meg tudtuk emelni az eljét, és ráakasztani az autón lévő vonóhorogra. Így sikerült időben kijutni Miki testvérhez és segítségével gyorsan telerakni az utánfutót.

Ezek után nagy nyugalommal, hogy Isten mindent ilyen szépen intézett, megjártam az oda-vissza utat. Néhány szép hajnali fotót is készítettem. Délre már Nagytétény határába értem, és eszembe jutott Kalocsai Géza testvéremmel való korábbi beszélgetésünk. Ő kérdezte, hogy mi van a teherautómmal, amelyiknek széttörött a motorja. Akkor mondtam, hogy sajnos nem találok belevaló motort, illetve egyet találtam már, meg is vettem, Bajáról Soltra el is vittem, - ahol áll az autó egy kedves szerelőmesternél - kiderült, hogy mégsem ugyanolyan, vihettem vissza. Az Úr ajándéka, hogy visszavette a bontós. Június óta így állok. Ekkor említette Géza testvér, hogy a nagytétényi Beck bontóban mindent meg lehet kapni.  Na, ez jutott eszembe, és mivel tudtam, hogy szombaton is nyitva van, útba ejtettem hazafelé. A negyedik csoda ekkor ért, mert a bontó előtt állt egy olyan autó - rendszám nélkül, - mint az enyém. Ilyen autót nem nagyon lehet már találni, mert olyan öreg, mint az országút, és a nehéz szerelhetősége miatt, gyorsan kiselejtezték a használóik. Az a szerelő mester, aki kivette már az én autómból a motort Solton, azt mondta, csak olyan motort vegyek, amit be lehet indítani, ki lehet próbálni, nehogy a beszerelés után derüljön ki, hogy mégis rossz. Az ötödik csoda volt már aznap, hogy ebben a bontó előtt álló autóban benne volt a motor, pont olyan turbódízel volt, amilyen kellett, és pöccre indult. 120 ezer forintért kedden valószínűleg el is vihetem, mert addigra ki is veszik. Nem tudom leírni, hogy milyen határtalan boldogság ömlött el a szívemben az Úr jóságát meglátva, hogy a sok imádság meghallgattatott, amit már sokan imádkoztak a testvérek közül, hogy adjon megoldást erre a teherautó javítás ügyre. Alakul tehát a teherautó ügy, ami ebben az esősebbre forduló időben fontos, mert az utánfutón minden adomány elázna.

Ahogy hazaérve, elkezdtem a lekapcsolt utánfutót lánccal kikötni a ház előtti helyére, megszólított egy kutyát sétáltató idős bácsi, aki kérdezte, hogy vállalok-e fuvart. Elmondtam neki, hogy nem vagyok fuvaros, de szívesen segítek, merthogy az a dolgom, ebben a világban, hogy Jézus szeretetét jelenítsem meg az embereknek, hogy megismerjék Őt. Meglepetésemre misszionáriusként mutatkozott be, a közeli Szaléziakhoz tartozott. Nem volt tehát kérdés, hogy megoldjam a dolgát. Megbeszéltük, hogy késő délután átmegyek hozzá a megadott közeli címre és elvisszük a régi konyhabútorát valahová a Margit körútra.

Meleg ebéd várt otthon :-), én pedig örömmel meséltem el, hogy mi is történt reggel óta, hogy sikerült mindent szépen leszállítani, lepakolni, és meg van a rég óhajtott motor a teherautóba, és segíthetünk még ma egy idős bácsinak is. Az ebéd és némi internetezés után elmentünk, hogy elszállítsuk a konyhabútort Mariannal.  Újabb csoda, hogy éppen ekkorra állt el az időközben elindult zuhogó eső.  A megadott címre érve kiderült, hogy nincs segítsége István bácsinak a bútor szállításhoz, de szerinte nem is kell, mert a földszinten lakik, és csak ki kell hoznunk, - de ha van valami segédeszköz ehhez, az jó lenne. Szerencsére a gurtni mindig a kocsiban van, és így ketten kihoztuk a két részes bútort az utánfutóra. Így nem is volt nehéz egyáltalán. A nap következő csodája az volt, - ami a kocsiban beszélgetve derült ki, - hogy a velem gurtnival bútort cipelő István bácsi nemrég múlt 90 éves

 

Hírek

 • Ige rendszeresen a Budapest Európa Tv műsorán

  Minden reggel 3/4 8-tól 8-ig Biblia olvasást és hozzáfűzött gondolatokat hallhatunk a Budapest Európa Televízió műsorában. Ezeket az esti műsor befejezéseként ismétlik meg.

  Keddenként 9 órai kezdettel Ébredés címmel személyes bizonyságtételeket láthatunk Takács Ferenc  beszélgetős műsorában, ezeket este 10 órai kezdettel ismétli a tv aznap:

  http://www.bpetv.org/bp-europa-televizio-budapest-online-tv-adas

   

   

   

 • IMAREGGELI

  Vezetésről  a hit fényében.

  A Centrál kávéházban elindult programsorozat

  korábbi alkalmai itt láthatók, hallgathatók:

  http://www.centralkavehaz.hu/imareggeli

   

   

 • Nem vagy egyedül című rádióműsor

  Minden hétfőn  20 órától 22 óráig a 107 MHz-en, vagy ide kattintva érhető el a  Nem vagy egyedül című hitbeli műsor:

  http://lakihegyradio.hu/player/player.php

   

  Élő adás, telefonszáma: 06-20-95-95-107

 • Programajánlat minden hó utolsó szombatjára Budapesten

  Szabad szombat


  25 év feletti egyedülállók számára szervezünk keresztyéni alapon előadás-sorozatot és beszélgető kört , 
  minden hónap utolsó szombatján .
  Helyszín : volt Olimpia Mozi

  (Kelenföldi Városközpont , Etele út 55. Megközelíthető a gyors 7-es autóbusszal )

  Részvételi díj : nincs (adományokat szívesen fogadunk)

   

  A teljes program 13:00-20:00 óráig tart (ebéd , közös beszélgetés és szórakoztató program )

 • Új evangéliumi oldal
 • Reformátusok a Network-ön

  Ajánlom szeretettel:

  http://reformatusokklubja.network.hu/

  Itt sok szép, építő írás, videóanyag is található, és testvéri közösség.

  Már több, mint ezer klubtag van.

 • Cseri Kálmán, Horváth Géza és más lelkészek igehirdetései

  Szeretettel ajánlom az igehallgatók, a Bibliát komolyan megérteni akarók figyelmébe a 

  pasaret/index.php?page=2011

  oldalt ahol 1996-tól készült felvételek hallgathatók-olvashatók.

 • Keresztény filmajánló

  Sok jó keresztyén témájú filmet láthatunk a

  http://keresztenyfilmek.com/

  oldalon. Különösen jó lehetőség, hogy nem kell letölteni a megnézni kívánt filmet, hanem egyenesen az internetről nézhető.

 • Nagyon jól feltöltött és építő a hitben ez az oldal:

  http://www.albaref.hu/

  Ez a Székesfehérvári Református Egyházközség honlapja, ahol a Médiaanyagok fülre kattintva választhatnak a kedves érdeklődők, hogy filmet, hanganyagot vagy éppen vetített képes előadást akarnak-e figyelemmel kísérni. Azt hiszem minden gyülekezet büszke lenne egy ilyen honlapra.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  .

   

   

   

   

   

   

  .

   

   

   

   

   

  .

Szavazás

Változtassak a honlap megjelenésén?
Nem, de fejleszteni lehet.
Nem, jó ez így.
Igen, mert nem áttekinthető.
Igen gyűlölöm az ilyet.
Asztali nézet