MISSZIÓ
Isten szeretet

MENÜ

Nagyobb betűméretű olvasáshoz nyomja meg gépén a CTRL billentyűt, ezt nyomva tartva a + billentyűt. Többszöri + billentyű lenyomásával növeli a betűméretet. Kissebbé tételhez CTRL és - billentyűt kell nyomkodni.

 

Tegnapi csodáink
 
Egy kedves ismerősünkkel megbeszéltük, hogy elmegyünk együtt ,és meglátogatjuk az anyukáját, aki kórházban fekszik már egy ideje, egy krónikus belgyógyászati osztályon. Nem nagyon kommunikál már édesanyja, nem eszik, és nem is akar inni sem, valószínűleg elmenne ebből a világból, de időnként kiáltozik, ahogy ismerősöm mondta, mert fél a haláltól. Ahogy ismerősünk mondta, megbeszélték a családtagokkal, hogy jó lenne, ha én beszélgetnék a mamával. Régóta ismernek és úgy gondolják, hogy biztosan tudok olyat mondani a mamának, amitől megnyugszik, megbékél. Marianna is eljött velem, szeret velem lenni ezeken a szolgálatokon. Amikor a kórház közelében találtunk parkolóhelyet, kiszálltam, hogy a közeli parkoló automatából kiváltsam a szükséges papírt. Közben Marianna is kiszállt, az ajtó becsukódott és hangos kattanással bezárt a centrál zár. Amikor elkészült a parkolójegy visszamentem, és akkor vettem észre, hogy a slusszkulcs bent van a kocsiban a helyén, és ahogy átnéztem az autó jobb oldala mellett állva a szemközti sofőr oldali ajtó belső oldalára, láttam, hogy a be is van záródva. Ekkor jutott eszembe, hogy a riasztó távirányítója is bent maradt a kocsiban ,- azzal ki tudtuk volna nyitni így is.
- Akkor haza kell mennünk a másik távirányítóért, hogy ki tudjuk nyitni az autót, - mondtam. Egy pillanatra felfohászkodtam, hogy lásd meg Uram balga szolgád, és segíts, nem is tudom hogyan. Erre Marianna odanyúlt a kilincshez, hogy megpróbálja, ki lehet-e nyitni a kocsiajtót, és láss csodát, az ajtó legnagyobb meglepetésemre kinyílt. Vagyis 3 ajtó bezáródott, de a negyedik nem :-) Hálát adtunk néhány szóval irgalmas Istenünknek, Aki ennyire jelen van, és gondot visel, még felelőtlen, és gondatlan szolgájára is. Ezek után indultunk a kórház felé, és éppen akkor kanyarodott mellénk ismerősünk. Örömmel üdvözöltük, és mondtuk, hogy előre megyünk, mert némi sürgősnek érzett ügyet elintézünk előtte. Bementünk a hatalmas kórházba, a bejárattal éppen szemben lévő büfébe, és a felénk áradó finom melegszendvics illat eszünkbe juttatta, hogy ma még nem is ettünk, - olyan gyorsan kellett dolgokat még ez előtt intézni. Megrendeltem egy melegszendvicset, és mire elkészül reméltem, hogy Mariannám is visszaér. A melegszendvics hamarabb lett kész, és így meg is kezdtem az egyik felét, - hálaadás után. Volt 2 kis asztal székekkel, az egyiknél ketten ültek, a másiknál egy 20-25 év körüli lány foglalt helyet. és jóízűen falatozott. Volt még egy magasabb asztalka az álló vendégeknek, én azt választottam. Megszólított a lány kedvesen:
- Tessék leülni, nem várok senkit van hely.
Megköszönve kedvességét, mondtam neki, hogy most szívesebben állok, mert egy ideig ültem és nem sokára megint ülni fogok egy ágy mellett. Közben szinte egyszerre befutott Marianna az ismerősünkkel, gyorsan bekaptuk a maradékot, és indultunk fel a kórházi osztályra. A négyágyas kórteremhez érve derült ki, hogy nem tudunk bemenni, mert éppen ágyneműt, pelenkát cserélnek bent az ott dolgozók. Addig is beszélgettünk a folyosón ésa nagy jövés menés közepette meglepődve tapasztaltam, hogy az előttünk, mellettünk elhaladók közül többen is lelkész úrként köszöntöttek. Mit tesz egy fekete kabát és egy kézben tartott Biblia. Miután bejutottunk, kedves ismerősünk simogatva igyekezett keltegetni szeretett édesanyját, aki néhány pillanatra látszólag fel is ébredt, majd azonnal látszólag visszaaludt. Elkezdtem beszélni néhány mondattal Jézusról, életről, halálról, megváltásról és bűnből való szabadulásról, majd a János evangéliumának 3. részét olvastam fel. Azt ezt követő rövid magyarázat után imádkoztam, egy kicsit talán az átlagosnál hosszabb, sok mindenre kitérő olyan imádságot igyekeztem megfogalmazni, amelyet úgy gondoltam, hogy Éva néni is mondhatna, ha éppen tudna - akarna beszélni. Közös áment mondtunk, majd ismerősünk felkiáltott:
- Nézd Feri, mosolyog a mama! -
Valóban csendes mosoly volt kedves ráncos arcán, és ismerősünkre nézve láttam, hogy az ő szemében pedig könnyek fakadtak. Marianna mondta, hogy énekeljünk, és néhány szép éneket énekeltünk, némelyiket két szólamban is. A kórterem elcsendesedett, az egyik szomszéd ágyon egy ideje sírva kiáltozó 50 körüli asszony is láthatólag megnyugodott, a másik szomszéd ágyon addig folyamatosan öklendező néni is mosolyogva néz ránk az előtte guggoló nővérrel együtt. Addig mintha csak egyedül lettünk volna, most kezdtem csak észre venni, hogy még mások is vannak a kórteremben. felálltunk, illendően elköszöntünk mindenkitől. A hátam mögött is köszönő szót hallva, megfordultam és akkor vettem észre azt a lányt, aki hellyel kínált korábban a büfében, ő is éppen ebbe a kórterembe jött egy idős nénihez látogatóba. El is sírta magát, talán éppen az Istenhez fohászkodó, léleklágyító énekek hallatára. Még egyszer mindenkitől elbúcsúzva, a nővérke áldozatos szolgálatát külön is megköszönve léptünk ki a kórteremből. Kedves ismerősünkkel még összeölelkeztünk, és ki-ki ment tovább az aznapi feladatait igyekezvén elvégezni. nekem még sok volt hátra, találkozó egy kedves pécsi ismerőssel, János Balogh bácsit hazavinni egy másik kórházból, a pécsi kedves testvérnőt kivinni a Keletibe, tv felvételt készíteni, több mindent átmásolni és rendezgetni a tv-ben, kiváltani a gyógyszert, amit János bácsinak be kell még adni, hazamenni, átöltözni, utánfutóval elhozni egy testvértől az összekészített lomokat, és végül: az előző nap egy testvérnél cseréltem szeretetből WC csészét, oda - Békásmegyerre - visszamenni, kikenni sziloplaszttal egy helyen, mert a beömlő víz kinyomta a szigetelő gumit. 22,40-re értem haza, Mariannám már aludt, pedig meg akartuk ünnepelni 9 éves házassági évfordulónkat. Nem szalad el, majd később megünnepeljük, hálaadással.
2017.11.21.

 

Csodák napja

 

Nagyon boldoggá tett az Úr tegnap. :-)

Reggel 5-kor kellett volna felkelnem, hogy elvigyem a még előző nap háromnegyedig megpakolt utánfutót Miki testvéremhez, akivel a megbeszéltek szerint 6-ra teljesen megpakoltuk volna a hozzá már korábban odaszállított bútorokkal.  Azért  kellett 6-ig végezni a pakolással, mert akkor kellett indulnia intézni vidéki dolgait. Szóval a lényeg, hogy eltévesztettem az ébresztő beállítást előző este, és az csak jóval később csörgött volna, DE az Úr megébresztett - engem a nagy alvót, pedig éjfélkor feküdtem le, - 5 óra 10 perckor. Nem csúsztam ki az időből :-) Első csoda. Miután lementem az utcára, odaálltam az autómmal amegrakott utánfutó elé, de akkor derült ki, hogy még drága segítségemmel, Mariannal a feleségemmel sem tudjuk megemelni az utánfutó vonóhorgát, hogy felakasszuk  a kocsira, mert az elejébe pakoltam a nehezeket. Hát lássatok csodát - második csoda - éppen jött egy erős alkatú fiatalember (hajnali 5.20-kor) egy lánnyal és egy kiskutyával a teljesen néptelen utcán. Harmadik csoda, hogy kérésemre azonnal kész volt segíteni, és miután Mariannám ellensúlyként rácsimpaszkodott az utánfutó hátuljára, némi erőlködés árán ketten már meg tudtuk emelni az eljét, és ráakasztani az autón lévő vonóhorogra. Így sikerült időben kijutni Miki testvérhez és segítségével gyorsan telerakni az utánfutót.

Ezek után nagy nyugalommal, hogy Isten mindent ilyen szépen intézett, megjártam az oda-vissza utat. Néhány szép hajnali fotót is készítettem. Délre már Nagytétény határába értem, és eszembe jutott Kalocsai Géza testvéremmel való korábbi beszélgetésünk. Ő kérdezte, hogy mi van a teherautómmal, amelyiknek széttörött a motorja. Akkor mondtam, hogy sajnos nem találok belevaló motort, illetve egyet találtam már, meg is vettem, Bajáról Soltra el is vittem, - ahol áll az autó egy kedves szerelőmesternél - kiderült, hogy mégsem ugyanolyan, vihettem vissza. Az Úr ajándéka, hogy visszavette a bontós. Június óta így állok. Ekkor említette Géza testvér, hogy a nagytétényi Beck bontóban mindent meg lehet kapni.  Na, ez jutott eszembe, és mivel tudtam, hogy szombaton is nyitva van, útba ejtettem hazafelé. A negyedik csoda ekkor ért, mert a bontó előtt állt egy olyan autó - rendszám nélkül, - mint az enyém. Ilyen autót nem nagyon lehet már találni, mert olyan öreg, mint az országút, és a nehéz szerelhetősége miatt, gyorsan kiselejtezték a használóik. Az a szerelő mester, aki kivette már az én autómból a motort Solton, azt mondta, csak olyan motort vegyek, amit be lehet indítani, ki lehet próbálni, nehogy a beszerelés után derüljön ki, hogy mégis rossz. Az ötödik csoda volt már aznap, hogy ebben a bontó előtt álló autóban benne volt a motor, pont olyan turbódízel volt, amilyen kellett, és pöccre indult. 120 ezer forintért kedden valószínűleg el is vihetem, mert addigra ki is veszik. Nem tudom leírni, hogy milyen határtalan boldogság ömlött el a szívemben az Úr jóságát meglátva, hogy a sok imádság meghallgattatott, amit már sokan imádkoztak a testvérek közül, hogy adjon megoldást erre a teherautó javítás ügyre. Alakul tehát a teherautó ügy, ami ebben az esősebbre forduló időben fontos, mert az utánfutón minden adomány elázna.

Ahogy hazaérve, elkezdtem a lekapcsolt utánfutót lánccal kikötni a ház előtti helyére, megszólított egy kutyát sétáltató idős bácsi, aki kérdezte, hogy vállalok-e fuvart. Elmondtam neki, hogy nem vagyok fuvaros, de szívesen segítek, merthogy az a dolgom, ebben a világban, hogy Jézus szeretetét jelenítsem meg az embereknek, hogy megismerjék Őt. Meglepetésemre misszionáriusként mutatkozott be, a közeli Szaléziakhoz tartozott. Nem volt tehát kérdés, hogy megoldjam a dolgát. Megbeszéltük, hogy késő délután átmegyek hozzá a megadott közeli címre és elvisszük a régi konyhabútorát valahová a Margit körútra.

Meleg ebéd várt otthon :-), én pedig örömmel meséltem el, hogy mi is történt reggel óta, hogy sikerült mindent szépen leszállítani, lepakolni, és meg van a rég óhajtott motor a teherautóba, és segíthetünk még ma egy idős bácsinak is. Az ebéd és némi internetezés után elmentünk, hogy elszállítsuk a konyhabútort Mariannal.  Újabb csoda, hogy éppen ekkorra állt el az időközben elindult zuhogó eső.  A megadott címre érve kiderült, hogy nincs segítsége István bácsinak a bútor szállításhoz, de szerinte nem is kell, mert a földszinten lakik, és csak ki kell hoznunk, - de ha van valami segédeszköz ehhez, az jó lenne. Szerencsére a gurtni mindig a kocsiban van, és így ketten kihoztuk a két részes bútort az utánfutóra. Így nem is volt nehéz egyáltalán. A nap következő csodája az volt, - ami a kocsiban beszélgetve derült ki, - hogy a velem gurtnival bútort cipelő István bácsi nemrég múlt 90 éves

 

Hírek

 • Ige rendszeresen a Budapest Európa Tv műsorán

  Minden reggel 3/4 8-tól 8-ig Biblia olvasást és hozzáfűzött gondolatokat hallhatunk a Budapest Európa Televízió műsorában. Ezeket az esti műsor befejezéseként ismétlik meg.

  Keddenként 9 órai kezdettel Ébredés címmel személyes bizonyságtételeket láthatunk Takács Ferenc  beszélgetős műsorában, ezeket este 10 órai kezdettel ismétli a tv aznap:

  http://www.bpetv.org/bp-europa-televizio-budapest-online-tv-adas

   

   

   

 • IMAREGGELI

  Vezetésről  a hit fényében.

  A Centrál kávéházban elindult programsorozat

  korábbi alkalmai itt láthatók, hallgathatók:

  http://www.centralkavehaz.hu/imareggeli

   

   

 • Nem vagy egyedül című rádióműsor

  Minden hétfőn  20 órától 22 óráig a 107 MHz-en, vagy ide kattintva érhető el a  Nem vagy egyedül című hitbeli műsor:

  http://lakihegyradio.hu/player/player.php

   

  Élő adás, telefonszáma: 06-20-95-95-107

 • Programajánlat minden hó utolsó szombatjára Budapesten

  Szabad szombat


  25 év feletti egyedülállók számára szervezünk keresztyéni alapon előadás-sorozatot és beszélgető kört , 
  minden hónap utolsó szombatján .
  Helyszín : volt Olimpia Mozi

  (Kelenföldi Városközpont , Etele út 55. Megközelíthető a gyors 7-es autóbusszal )

  Részvételi díj : nincs (adományokat szívesen fogadunk)

   

  A teljes program 13:00-20:00 óráig tart (ebéd , közös beszélgetés és szórakoztató program )

 • Új evangéliumi oldal
 • Reformátusok a Network-ön

  Ajánlom szeretettel:

  http://reformatusokklubja.network.hu/

  Itt sok szép, építő írás, videóanyag is található, és testvéri közösség.

  Már több, mint ezer klubtag van.

 • Cseri Kálmán, Horváth Géza és más lelkészek igehirdetései

  Szeretettel ajánlom az igehallgatók, a Bibliát komolyan megérteni akarók figyelmébe a 

  pasaret/index.php?page=2011

  oldalt ahol 1996-tól készült felvételek hallgathatók-olvashatók.

 • Keresztény filmajánló

  Sok jó keresztyén témájú filmet láthatunk a

  http://keresztenyfilmek.com/

  oldalon. Különösen jó lehetőség, hogy nem kell letölteni a megnézni kívánt filmet, hanem egyenesen az internetről nézhető.

 • Nagyon jól feltöltött és építő a hitben ez az oldal:

  http://www.albaref.hu/

  Ez a Székesfehérvári Református Egyházközség honlapja, ahol a Médiaanyagok fülre kattintva választhatnak a kedves érdeklődők, hogy filmet, hanganyagot vagy éppen vetített képes előadást akarnak-e figyelemmel kísérni. Azt hiszem minden gyülekezet büszke lenne egy ilyen honlapra.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  .

   

   

   

   

   

   

  .

   

   

   

   

   

  .

Szavazás

Változtassak a honlap megjelenésén?
Nem, de fejleszteni lehet.
Nem, jó ez így.
Igen, mert nem áttekinthető.
Igen gyűlölöm az ilyet.
Asztali nézet